Μυθικός Λευτέρης Πετρούνιας, έγραψε ιστορία κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο!

Ο κορυφαίος των κρίκων όλων των εποχών έγινε ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον τεράστιο Έλληνα αθλητή να κατακτά τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο, με βαθμολογία 15.100!

Έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15. 233 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο Κινέζος Τζινγκιουάν Ζου ξεκίνησε πρώτος στον τελικό, με το πρόγραμμά του να βαθμολογείται με 15.233, ενώ ακολούθησε ο συμπατριώτης του Γιανγκ Λιου που βαθμολογήθηκε με 15.300.

Στη συνέχεια ρίχτηκε στη μάχη του τελικού ο Πετρούνιας, ο οποίος έκανε τρομερό πρόγραμμα, με την έξοδό του μάλιστα να είναι εκπληκτική!

Ο Λευτέρης συγκέντρωσε πάντως 15.100 και έμεινε πίσω από τους δύο Κινέζους.

Εκτός μεταλλίων έμεινε ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ο οποίος συγκέντρωσε 15.000 βαθμούς, ενώ ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ συγκέντρωσε 14,966. Ο Βαχάγκν Νταβτιάν από την Αρμενία 14.866 και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουερθ πήρε 14.800 πόντους.

Ο Βέλγος Γκλεν Κόιλε, που αγωνίστηκε τέταρτος συγκέντρωσε 13.833,

Σχετικά